Twitter

August 19, 2015

Twitter on eräs sosiaalisen median työkaluista, ja ollut jo olemassa monta vuotta. Monet yritykset nykypäivänä eivät omaa Twitteriä, koska jotta Twitter toimisi, pitää yrityksen olla hyvin aktiivinen ja tarjota seuraajilleen sisältöä päivittäin. Ei ole mitää järkeä avata Twitter-sivustoa, ellei ole tarkasti tiedossa, millaista strategiaa yritys aikoo seurata.

Twitter toimii eri tavalla kuin esimerkiksi Facebook. Twitterissä puhutaan seuraajista, ja jotta saisi seuraajia, pitää esittää ja luoda päivityksien avulla mielenkiintoista sisältöä. Twitterin idea onkin juuri siinä, että seuraajat levittävät tietoa kohteesta, oli se sitten yritys, yksityinen henkilö, organisaatio tai muu vastaava. Twitterin A ja O on siis sisältö.

Monen pienen yrityksen tai esimerkiksi yksityisyrittäjän ei välttämättä ole järkevää avata Twitter-sivustoa, ellei ole kapasiteettia ja enimmäkseen aikaa jakaa päivityksiä lähestulkoon joka päivä. Twitterissä ratkaisevat aktiivisuus ja mielenkiintoinen sisältö. Toki on viisasta miettiä, millaista sisältöä voisi julkaista päivittäin – kaiken kun ei aina tarvitse olla pitkiä tarinoita ja artikkeleita jne. Joskus lyhyetkin kommentit, muiden sivustojen materiaalin käyttäminen, yksinkertainen kuva jne. voivat myös olla avuksi.

Monesti sanotaan, että Twitter fidelisoi asiakkaita. Tämä tarkoittanee sitä, että kuka seuraa Twitter-päivityksiäsi on todellakin kiinnostunut sinun tuotteistasi tai palveluista, ja luultavasti on sinun asiakkaasi. Twitter ei ole kuten Facebook, jossa potentiaalinen asiakas tykkää sivusta, muttei välttämättä palaa sivustolle enää uudestaan. Kun taas asiakas laittaa itsensä seuraajaksi Twitterissä, tämä todellakin seuraa sivustoasi.