Tv-mainokset

August 25, 2015

Tv-mainonta on edelleen yksi tärkeimmistä mainonnan työkaluista, mutta vain isompien yritysten kohdalla. Pienemmät yritykset eivät usein juuri taloudellisista syistä lähde tv-mainontaan, koska hintataso on huomattavasti suurempi kuin muunlaisessa mainonnassa. Lisäksi nykypäivänä sosiaalinen media on luonut pienemmille yritykselle uuden mainontakanavan, ja kaiken lisäksi huomattavasti halvemman sellaisen, joten harva lähtee mukaan tv-mainontaan.

Miksi suuret yritykset sitten edelleen käyttävät tv-mainontaa? Yksi selvä syy on, että nykypäivänä tv:n katselijaluvut ovat edelleen kasvussa. Monelle suurelle yritykselle on helppoa valita lähetysaika ja ohjelma, jonka mainosajalla he haluavat oman mainoksen julkaistavan ja automaattisesti he saavat tiedon katsojaluvuista ja voivat arvioida mainontansa laajuuden. Lisäksi – ja mikä ehkä on tv-mainonnassa harmillisinta – tv on edelleen kotitalouksien suurin kasvattaja ja tiedottaja. Monet ihmiset luottavat yhä liikaa televisiossa näytettyyn viestintään. Koska jotain tuotetta on mainostettu tv:ssä, täytyy sen olla todella hyvä ja luotettava tuote, miettivät monet, mutta asiahan ei näin ole.

Monet ruokateollisuuden yritykset juuri käyttävät tv-mainontaa sen valtavan vallan ansiosta. Tv-mainonta kaikenlisäksi yhdistää monta eri asiaa: se on visuaalista, usein melko tunteellista, auditiivista, teatraalista jne. Tv-mainoksilla yritys todella pääsee ihmisissä niihin rakoihin, mihin muulla mainonnalla ei päästäisi. Ja tv:ssä on jotain maagista, koska ihmiset todellakin uskovat, että tv:stä tuleva sanoma on totta. Harva miettii mainoksien sanomaa, vaan he menevät niin sanotusti heti lankaan ja olisivat valmiit heti ostamaan mainostettavan tuotteen tai palvelun. Ja tässä kait tv-mainonnassa onkin kyse, sen valtavasta vallasta.