Sosiaalinen media

July 10, 2015

Sosiaalisesta mediasta on tullut todella suosittu varsinkin viimeisten viiden vuoden aikana. Melkein jokainen on Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa tai muussa sosiaalisessa mediassa. Niihin lähetellään kuvia ja viestejä jopa kesken työpäivän.

Koska yritykset haluavat kasvattaa tuotteidensa myyntiä, täytyy heidän olla siellä, missä mahdolliset asiakkaatkin ovat. Sen takia yritykset mainostavat nykyään sosiaalisessa mediassa. Uusia sosiaalisen median kanavia tulee lisää koko ajan; Facebook lienee edelleen tunnetuin ja käytetyin, mutta kilpailijoita silläkin riittää.

Miksi sosiaalinen media on sitten niin suosittu?

Sen lisäksi, että sosiaalinen media on keino pitää yhteyttä ystäviinsä ja sukulaisiinsa, sosiaalisesta mediasta voi löytää myös uusia tuttavuuksia. Toiset haluavat pitää jakamansa kuvat ja viestit pienen piirin sisällä, kun taas jotkut eivät välitä, vaikka tuntemattomatkin ihmiset näkisivät heidän lisäämänsä sisällön.

Sosiaalisella medialla on niin hyvät kuin huonot puolensa. Tuttavien kuulumisten kuuleminen ja omiensa jakaminen on aina hyvä asia, mutta toisaalta oikeat ihmissuhteet voivat unohtua herkästi. Sosiaalisen median kanssa ajattelee herkästi, ettei ihmisiin tarvitse pitää yhteyttä muuta kautta. Joillekin sosiaalisesta mediasta voi myös tulla pakkomielle. Siellä täytyy olla koko ajan ja kesken töidenkin täytyy päivittää Facebookia. Ihmiset tekevät mitä tahansa saadakseen tykkäyksiä ja onpa olemassa ihmisiä, jotka masentuvat, jos niitä ei tule tarpeeksi.

Vaikka sosiaalinen media onkin monella tapaa hauska, helppo ja hyödyllinen keino pitää yhteyttä ystäviin tai mainostaa esimerkiksi omaa yritystään, ei oikeaa elämää tule unohtaa.