Markkinointi sosiaalisessa mediassa

September 1, 2015

Markkinointi aina on ollut tärkeä osa yrityksen osa-alueista, mutta tänä päivänä markkinoinnista on tullut entistä aggressiivisempaa ja yksi yrityksien kriittisimmistä osa-alueista. Vaikka yrityksellä olisi alansa parhaat palvelut tai tuotteet, mutta markkinointi ei toimi, ei yrityksellä välttämättä mene hyvin. Pitää osata tuoda palvelut ja tuotteet asiakkaille ja oikeille kohderyhmille tai luoda kokonaan uusi tarve omalla palvelulle tai tuotteelle.

Sosiaalinen media on tuonut tullessaan uusia työvälineitä markkinointiin sekä samalla uusia työpaikkoja, koska jotta yrityksen sosiaalinen media: Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube, Instagram, LinkedIn ja monet muut pysyvät päivitettyinä, pitää jonkun luoda koko ajan uutta materiaalia ja pitää päivitykset ajan tasalla. Monesti moni yritys satsaa webbisivuihinsa ja esimerkiksi blogiin, ja jakavat sitten näiden kahden päivityksiä muissa mediavälineissä. Samalla yritys pystyy seuraamaan liikennettä eri mediatyökaluissa sekä niiden välillä.

Samalla yritys yrittää saada potentiaaliset asiakkaat vierailemaan webbisivuillaan tai blogissaan, jonka kautta he voivat tehdä useita erilaisia ja omalle yritykselleen sopivia ”markkinointikikkoja”, ja saada sitä kautta tietoa asiakkaasta sekä hänen kohderyhmästään, mitä yritys sitten voi käyttää hyväkseen analysoidessaan mihin sosiaalimediaan heidän pitäisi satsata enemmän, mitä asiakkaat odottavat/vaativat, mikä nyt olisi ”in”, jne.

Sosiaalinen media on tullut jäädäkseen, ja koko ajan markkinoille ilmestyy uusia sosiaalisen viestinnän työkaluja. Aika on valttia, eikä yritys voi jäädä ihmettelemään ja miettimään. Maailma muuttuu ja liikkuu 24 h vuorokaudessa. Uutisia ja uutuuksia pitää julkaista lähestulkoon päivittäin. Juuri siksi sosiaalinen media ja eri medioiden valinta onkin kriittinen piste, koska se luo yritykselle kuluja, koska jonkun pitää tehdä ja luoda sisältöä – ja samalla pitää tietää, miten paljon tämä kulu lopulta tuo liikevaihtoa yritykselle.