Mainostamisen kanavat

July 27, 2015

Mainostamisen kanavat ovat laajentuneet 2000-luvulla. Jos ne olivat ennen sanomalehdet, televisio, radio ja ulkomainokset, nyt myös sosiaalinen media on mainostamisen kanava. Sen voisi sanoa jopa olevan tehokkain kaikista, koska sosiaalinen media tavoittaa valtavan määrän ihmisiä päivittäin.

Sosiaalisesta mediasta ja siellä mainostamisesta on tulossa vielä entistäkin suositumpaa. Yrityksillä on markkinointitiimit, jotka tekevät strategioita sosiaalisessa mediassa mainostamisesta. Esimerkiksi Facebookissa mainostamisen hinta kuitenkin nousee sen suosion vuoksi. Voit myös lukea aiheesta lisää artikkelistamme sosiaalinen media.

Netissä mainostetaan muutenkin paljon. Yksi vanhimmista ja tunnetuimmista mainostamisen kanavista on display-mainonta eli tutummin bannerit. Ne ovat niitä kuvia, joita klikkaamalla pääsee suoraan mainostajan sivulle. Bannereita näkee niin iltapäivälehtien kuin blogien yläreunassa. Näiden lisäksi Katsomo ja Ruutu näyttävät mainoksia, joten edes netti-tv ei ole mainokseton.

Netissä mainostamiseen panostetaan enemmän. Mainosten suunnitteluun käytetään aikaa ja niistä pyritään tekemään mahdollisimman houkuttelevan näköisiä väreillä ja äänillä. Kuluttajien suosiosta kilpaillaan kaikin keinoin ja mainosbudjetit ovat kasvaneet mainostamisen uudistumisen myötä.

Perinteiset sanomalehtiin painetut mainokset ja kauppojen omat mainoslehtisetkään eivät ole kuitenkaan aivan unohtuneet. Esimerkiksi ruokakaupat mainostavat viikoittain erikseen ilmestyvillä mainoslehtisillä. Tavoitteena on, että sellainen jaettaisiin jokaiseen kotiin, mutta mainospostikieltojen vuoksi ne eivät tavoita kaikkia. Tämän vuoksi voidaan ajatella netissä mainostamisen olevan tehokkain ratkaisu. Mainoslehtiset tavoittavat lähinnä vanhemman sukupolven ja kuluttajat, jotka eivät käytä nettiä.