Lisää yrityksesi kannattavuutta

Yritysmaailmassa kuhisee. Varsinkin viimeisin – ja valitettavasti yhä meneillään oleva – taloustaantuma on pakottanut entisiä palkansaajia katsomaan uusia tuulia työllistymisen suhteen. Oman yrityksen perustaminen onkin ollut kasvava trendi. Ja hyvä niin, sillä talouskasvua saadaan todella aikaan vain yksityisen sektorin kautta. Mutta miten yksityisyrittäjät pystyvät lisäämään kannattavuuttaan taantuman aikana?

Voitot ja tappiot syntyvät marginaalien kautta

Toisin sanoen sinun pitää löytää yritystoiminnan tuottavimmat elementit, jotka tuottavat lisäarvoa. Myytkö tuotteita optimaalisella katteella? Ovatko tuotantokustannukset liian suuria? Kilpailutatko muiden alan yritysten hintoja, tuotteita ja palveluita?

Yritystoiminnan ytimenä toimii nyrkkisääntö, jonka mukaan kulut on saatava alas, jotta voitot olisivat suuremmat. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Ensimmäinen strategia on keskittyä jo olemassa olevaan asiakaskantaan: Nimittäin uusasiakashankinta on aikaa kuluttavaa puuhaa, eikä takeita menestyksestä aina ole. Tärkeintä olisi siis saada vakioasiakkaat pysymään ostamaan uudelleen yrityksesi tuotteita tai palveluita.

Hyppää verkkoon

”Some” eli sosiaalinen media on uusi kustannustehokas tapa markkinoida yritystäsi suurille kuluttajasegmenteille. Erityisesti Facebook (https://www.facebook.com/) tarjoaa varsinkin uusille yrityksille mittavat mahdollisuudet markkinoinnin suhteen. Suolaisten markkinointikonsulttien palkkaaminen ei ole enää kannattavaa, kun voit tehdä tärkeimmät osat itse ilmaiseksi omalta koneeltasi.

Näillä elementeillä pääset hyvään vauhtiin. Ja jos olet vasta perustamassa omaa yritystä, lue lisää yrityksen perustamisesta artikkelistamme Näin perustat oman yrityksesi. Onnea matkaan, sillä suomalainen yhteiskunta tarvitsee sinua enemmän kuin koskaan!