Facebook

August 16, 2015

Facebook on viimeisten viiden vuoden aikana valtavaa suosiota saanut sosiaalimedian työkalu. Facebookissa yksityishenkilöt voivat pitää omaa profiiliaan, jakaa kuvia ja kommentoida toisten kuvia, kertoa elämästään lyhyiden tai ei niin lyhyiden julkaisujen avulla, sekä nähdä mitä heidän ystävänsä jakavat.

Facebook tarjoaa myös yritykselle omanlaisensa profiilin, jossa ystävien keräämisen sijaan yritys yrittää kerätä ”I like” -klikkauksia, eli ”pidän sivustanne” -klikkauksia, jonka avulla yrityksen yhteystietokanta laajenee. Sivusta tykänneen henkilön yhteystiedot menevät yrityksen käyttöön, kuin hyvin usein myös tämän henkilön oma kontaktilista, riippuen jokaisen henkilön Facebook-asetuksista.

Facebookista on siis syntynyt yksityishenkilöille uusi tapa kommunikoida ystävien tai perheen kesken. Facebook-päivityksistä voi siis seurata, millaista elämää vanha tuttu elää ja mitä toisessa maassa asuvat ystävät tai perheenjäsenet touhuavat. Riippuen omista intresseistä Facebookin kautta on myös helppo seurata omien kiinnostuksen kohteiden – oli se sitten henkilö tai yritys – toimenpiteitä ja kommentteja esimerkiksi uusista tuotteista, kilpailuista jne.

Yrityksille Facebookista on tullut uusi tapa markkinoida tuotteitaan ja palvelujaan. Facebook on tavallaan kuin yrityksen ikkuna, joka antaa tietoa yrityksestä, mutta Facebook ei juuri koskaan luo myyntiä yritykselle. Vaikka yrityksellä olisi miljoona tykkääjää, ei se vielä tarkoita, että yrityksellä olisi miljoonaa myyntimäärää. Juuri tämän takia yrityksen pitää siis tehdä viisaita ratkaisuja Facebook-mainonnan ja investointien kanssa, koska tykkäykset saattavat olla vielä kaukana itse myyntitapahtumasta.