Blogit

September 4, 2015

Bloggaaminen, bloggaaja, blogi jne. ovat viimeisten vuosien aikana syntyneitä uusia sanoja. Samaa vauhtia kun teknologia on kehittynyt ja omien webbisivujen tekeminen on tullut yksityishenkilöille helpommaksi, on myös blogimaailma alkanut kasvattaa suosiotaan.

Mitä blogi siis tarkoittaa? Blogi voi siis olla yksityisen henkilön tai yrityksen omaava nettisivu, jossa kerrotaan jostain erityisestä aiheesta. Esimerkiksi leivontaan kiintynyt henkilö voi luoda oman nettisivunsa, jota kutsuu blogiksi, esimerkiksi ”sokeritoukan tarinat”, jonne hän sitten tekee päivityksiä omista leivontahetkistään. Bloggaaja julkaisee reseptejä, kuvia ja omia kertomuksiaan aiheesta.

Samoin yritys voi pitää blogia oman alansa teemasta. Esimerkiksi lääkeyrttilaboratorio voi julkaista lääkeyrteistä koostuvaa blogia, kertoa uusista tutkimuksista riippuen eri yrttien käytöstä erilaisiin sairauksiin, miten eri yrttejä voi käyttää ennen allergiakautta keväällä, jotta allergikot voisivat paremmin, miten kenties eri yrtit reagoivat erilaisten kemiallisten lääkkeiden kanssa jne.

Blogit usein alkavat kerryttää niin sanottuja seuraajia. Blogin kertomuksia voi julkaista muissa sosiaalisen median työkaluissa, kuten Facebookissa, Twitterissä ja Pinterestissä. Yrityksille tämä on erittäin kiinnostava alue, koska sen avulla he voivat kerryttää kohdeasiakkaiden ryhmää ja seurata nettisivujensa liikennettä ja tehdä erilaisia markkinointianalyysejä. Yksityishenkilölle oma blogi ja saman alan yrityksien mainosten julkaiseminen omassa blogissa voi myös tuoda lisätienestejä. Juuri tästä syystä bloggaamisesta onkin tullut suuri suosikki nuorten parissa, koska kenelle kirjoittaminen tai valokuvaaminen on helppoa ja kiinnostavaa, auttaa se myös kerryttämään lompakon sisältöä.