Aikakauslehdet

August 12, 2015

Aikakauslehdet elävät vielä omaa elämäänsä, vaikka uudet teknologiat ja digitaalisuus jo hallitsevatkin lähes kaikilla aloilla sitä, miten tietoa esitetään ja julkaistaan. Aikakauslehdet varmasti ovat huomanneet, miten lehtien myynnin markkinarako on supistunut, vaikkakin edelleen on monia, jotka haluavat lehden käteensä hypisteltäväksi kerran kuussa. On ihanaa, kun voi selailla lehteä sohvalla, metsässä tai kesämökillä miettimättä onko nettiyhteyttä ja pääseekö internetiin lukemaan lehteä sähköisessä muodossa.

Aikakauslehtien lukija ei siis välttämättä ole ekologisti, vaan ihan normikansalainen, joka ei vain yksinkertaisesti tykkää lehtien lukemisesta netissä. Moni katsoo mielellään sanomalehtien nettiversiot töissä päivittäin – usein ensimmäisenä, nähdäkseen aamun otsikot ja tapahtumat nopeasti ja vaivatta. Mutta samalla tavalla moni edelleen haluaa käsiinsä aikakauslehden kerran kuussa, voidakseen rauhassa selailla ja katsella ja palata useampaa kertaan samoille sivuille. Voit jättää lehden auki sohvalle ja palata hetkessä takaisin jne. Töissä jo töllötämme tietokonetta tarpeeksemme, joten kotona digitaalisessa muodossa lukeminen ei enää kiinnosta.

Vaikka tuntuu siltä, että meillä kaikilla on upouudet teknologiset laitteet joista voimme lehtiä lukea, kuten esimerkiksi ultrakevyttä kannettavaa tietokonetta, pc-tablettia, isompaa älypuhelinta, mistä lukeminen olisi melko helppoa ja vielä miellyttävää, olemme väärässä. Vielä vuonna 2015 on paljon ihmisiä, joilla näitä teknologialeluja ei ole eikä mahdollisesti koskaan tule olemaan, joten aikakauslehdet ovat heille edelleen se paras tapa tiedottua ajankohtaisista tapahtumista.